Cum citesc copiii de 0 - 6 ani

Cum citesc copiii de 0 - 6 ani

Î: Cum citesc copiii de 0-6 ani?

R: Cu vocea părinților 😊

Una dintre activitățile preferate ale fetiței mele de 5 ani este „cititul”. Și este așa de când avea 2-3 ani și putea răspunde la întrebarea "ce-ți place ție cel mai mult să faci?" (răspundea, printre altele, « citeci«)

Primul ei contact cu cărțile a fost pe la 4 luni, când, pentru a-mi îndulci puțin misiunea de a o adormi în brațe, luam o carte (roman, povestiri, orice mă interesa pe mine) și-mi citeam cu voce tare, având speranța că voi reuși sa fac două lucruri deodată: unul pentru ea și unul pentru mine 😊 De foarte puține ori am reușit, însă ceva extraordinar s-a întâmplat: a căpătat un mare interes pentru cărți! Așa că, foarte curând i-am cumpărat prima carte: Povești 1, 2, 3, 4 de Eugène Ionesco (disponibilă acum pe site cu titlul Povești pentru copii mai mici de 3 ani... sau mai mari). Ea era fascinată de ilustrații, de vocea mea citindu-i, de atingerea paginilor… iar eu eram fericită să observ ce experiență magică ne leagă.

De atunci, citim zilnic cel puțin o carte. Eu am grijă să îi aleg cărți potrivite, gândite și lucrate cu multă grijă, iubire și talent, iar ea îmi reamintește mereu cum citesc copiii de 0 – 6 ani: cu inima larg deschisă, cu mintea curioasă și cu multă bucurie. Iar uneori, când eu nu am timp să îi citesc o anumită carte, o citește singurică „inventat”, adică improvizând pe baza ilustrațiilor.

Vă invit să scrieți în comentarii răspunsul vostru la întrebarea „Cum citesc copiii de 0-6 ani?”, sunt sigură că există mare varietate de răspunsuri.

Să aveți multe momente plăcute de lectură cu cei mici !

Cu drag,
Gilda – cea mai activă blogger-iță din echipa pepAniera ;)

Comentariu

Atenție, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.